Sådan fjerner du hår fra afløbet

Der er mange ting, der sætter sig fast i afløbet og en hyppig en af slagsens er hår. Det meste hår fanges af risten i brusekabinen eller under proppen i vasken, men nogle gange slipper det igennem alligevel, så afløbet stopper til. Der er heldigvis en række ting, du kan gøre for at løse problemet, så du undgår det helt store VVS-arbejde som følger af utætte og pressede vandrør.

Sådan fjerner du hår fra et gulvafløb

Det anbefales, at man undgår at bruge stærke kemikalier, da disse er skadelige for miljøet. For at undgå at nå dertil, er det derfor nødvendigt med en ordentlig rengøringsrutine, hvor man jævnligt renser sine afløb. Er gulvafløbet alligevel stoppet til af hår, kan du løse problemet selv ved at gøre som følger:

1. Fjern risten i gulvet.

2. Tag vandlåsen op, hvis der er sådan en, og rens den med varmt vand, sulfo og børste.

3. Fjern klumperne af hår og sæberester, og kom det i en affaldssæk. Håret må ikke smides ud i toilettet eller vasken, så det ender i afløbene igen.

4. Hæld en god sjat kogende vand og opvaskemiddel i afløbet og lad det virke nogle minutter til skidtet er opløst.

5. Rens efter med en børste og mere varmt vand.

6. Gentag processen om nødvendigt.

Husk at vedligeholde dine afløb

For at undgå tilstoppelse af gulvafløb og håndvask samt hår i afløbet fremover, bør du vedligeholde afløbet. Det kan du nemt gøre ved at gentagende processen ovenfor 1-2 gange om måneden. Husk at undgå stærke kemikalier, og brug kun opvaskemiddel. Fjern hår fra risten i bruseren, så snart at du kan se, det samler sig.