Den skrå have

Der findes en række årsager til, at haver, der skråner, er attraktive. Dette skal ses i lyset af, at en skrånende have giver stor mulighed for variation af planter og haverum.

Hvilke fordele findes der ved en skrånende have?
En skånende have giver bl.a. mulighed for stor variation i haven, da haven lettere kan inddeles i flere rum. Du kan f.eks. etablere en terrasse i andet niveau, end dit hus ligger i. Herved har du yderligere mulighed for at lægge en trappe, hvilket også er spektakulært at have i sin have.

Hvilke ulemper findes der ved en skrånende have?
Nogle haveejere har problemer med for meget vand i haven, hvorimod andre har problemer med, at vandet løber væk. I denne gruppe af haveejere findes mange med skånende haver, hvorfor denne artikel også vil uddybe, hvordan du sikrer, at dine planter får den nødvendige mængde vand på naturlig vis.

I den skrånende regnhave bliver beplantning benyttet til at markere stensætninger, der er blevet etableret på vandets vej gennem haven. Denne beplantning består både af græs såvel som stauder, der bliver plantet i mindre grupper.

En anden ulempe ved at have en skrånende have er, at det kan være udfordrende for nogle mennesker at dyrke sport her, hvor en sport såsom fodbold ikke er ideel at spille her.

Få hjælp til at anlægge din drømmehave
Hvis du har brug for hjælp til at anlægge din drømmehave i Kalundborg, skal du blot kontakte en anlægsgartner i Kalundborg, der kan hjælpe dig med denne opgave