Det skal du vide om bilservice

Hvorfor skal min bil til bilservice?

Er du bilejer, så ved du måske, at det er vigtigt at få en ordentlig bilservice, men hvorfor er det lige, det er så vigtigt? Din bil kører mange kilometer gennem sin levetid. Der betyder også, at den løbende slides op og har brug for vedligeholdelse. Hvis ikke du får den til bilservice, kan du risikere, at problemer, der kunne have været undgået, kommer til at koste dig dyrt.

Så tit skal din bil synes

Lad ikke frygten for en dyr regning afholde dig fra at få bilen til bilservice. At få bilen til serviceeftersyn bidrager til en driftssikker bil og lavere risiko for, at motoren pludselig brænder sammen, eller der opstår problemer, som er dyre at reparere senere.

I servicebogen for bilen står der, hvor ofte bilen bør få en bilservice. Det afhænger af serviceintervaller, altså, antallet kørte kilometer. Det er meget forskelligt, hvad serviceintervallet er, men gennemsnitlig er det mellem 10.000-30.000 km. Bruger du ikke din bil så ofte, skal den synes hvert eller hvert andet år.

En bilservice kan tage mellem 1-3 timer, men det afhænger naturligvis af bilens stand og uforudsete problemer.

Kan man selv foretage bilservice?

Der er nogle ting, som du selv kan undersøge på bilen. Du kan fx undersøge dæktrykket og dækmønsteret for at vurdere dækkenes stand. Derudover kan du selv påfylde olie, sprinklervæske og kølervæske. Dog bør du få en professionel bilservice, så du kan være sikker på, at alle bilens dele bliver tjekket, så du undgår større og dyre problemer senere.

Gode grunde til at vælge en professionel bilservice

Det kan godt betale sig at få en bilservice, fordi man kan fange problemer i opløbet. Dermed får du en sikker på at køre i og risikoen for pludseligt nedbrud mindskes væsentligt. Ved at overholde serviceintervallerne bevares bilens garanti, fordi den synes efter servicebogens forskrifter.