En glat trappe? 5 tips til at undgå du falder på trappen

Det er en skræmmende følelse at mærke ens fod glide væk under en, især når man befinder sig på en trappe. Glatte trapper kan være farlige, og det er vigtigt at tage forholdsregler for at forhindre uheld. Hvordan kan du så sørge for, at din trappe er sikker? Her er 5 DIY-tips til at forhindre uheld på trappen.

1. Installer skridsikre plader

For dem der søger en enkel, men effektiv løsning, kan skridsikre plader være svaret. Disse plader, især dem fremstillet af holdbare materialer som aluminium, kan fastgøres direkte til trinene. De er formonteret med skridsikker tape, hvilket sikrer maksimal trækkraft, selv i fugtige forhold.

2. Rug skridsikker maling

Der findes specialfremstillet maling, der skaber en skridsikker overflade, når den tørrer. Denne maling kan påføres direkte på træ, beton eller metaltrapper. Udover at øge trækkraften kan malingen også give trappen et friskt og nyt udseende.

3. Tilføj trædeflader til trinene

Gummi- eller silikonebaserede trædeflader kan let fastgøres til trappens trin for at skabe en skridsikker overflade. De kommer ofte i forskellige designs og farver, så du kan vælge den, der passer bedst til din trappe.

4. Brug tæpper eller løbere

Selvom dette måske lyder simpelt, kan en trappe-løber drastisk reducere chancerne for at glide. Vælg et tæppe med en skridsikker bagside eller brug dobbeltsidet tape for at sikre, at det forbliver på plads.

5. Rengør trappen regelmæssigt

Støv, snavs og affald kan gøre en trappe glat. En regelmæssig rengøring kan gå langt i at holde trappen fri for glidende farer.


At tage forholdsregler for at gøre din trappe skridsikker er ikke kun en god ide, det er en nødvendighed, især hvis trappen ofte benyttes af ældre personer eller børn. Uanset om du vælger skridsikre plader, maling eller en anden løsning, er det vigtigt at huske på sikkerheden først. Med de rette værktøjer og lidt tid kan du nemt forvandle en glat trappe til en sikker og stabil passage.